Categoriearchief: Nieuws

Datums vers vlees voorjaar 2024

Op de volgende datums leveren we vers vlees in 2024:

  • Vrijdag 19 en zaterdag 20 april.
  • Vrijdag 3 en zaterdag 4 mei.
  • Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei.
  • Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni.
  • Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.
  • Vrijdag 5 en zaterdag 6 juli.

De andere vrijdagen en zaterdagen hebben we vlees uit de diepvries.

 

Hoe gaat het met Deborah en David?

Dinsdagavond waren de tweeling Deborah en David geboren in het natuurgebied “De Middelplaten” bij het Veerse Meer, een gebied van meer dan 100 hectare.

Woensdagochtend ging Frans weer kijken, toen had hij het gevoel dat het stiertje wat achter kwam en nog weinig gedronken had. Hij heeft de tweeling allebei geholpen om wat te drinken, maar op een gegeven moment ging de moederkoe er van door met haar kalfjes. Woensdagmiddag zag Frans alleen moeder Barbara met Deborah. Hij kon David nergens vinden. Ook ’s avonds zag hij het stierkalf niet, het is zo’n groot gebied dat zoeken heel moeilijk is.

Pas vanmorgen, vrijdag zag hij het. Het liep te zoeken tussen de kudde koeien en probeerde bij verschillende koeien te drinken, wat ze niet toelieten. Een heel eind verder liep de moederkoe met Deborah. Frans besloot de koe met kalfjes naar huis te halen anders krijgt David te weinig melk en zou het niet goed gaan.

Hij is naar Barbara toe gegaan, gelukkig ging ze op weg naar de kudde en haar kalf ging mee, dwars door het water. Wat zie je zo mooi hoe het kalfje blindelings op moeder vertrouwt.

Frans jr was inmiddels met tractor en veekar naar de weide gekomen en de koe en de kalfjes wilden de kar wel in, nu lopen ze met elkaar in het weitje naast ons huis en kunnen de kalfjes in alle rust rustig drinken bij hun moeder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bent van harte welkom om op kraamvisite te komen bij onze koeien, tijdens de openingstijden van de winkel.

 

Tweeling geboren.

Nadat Frans het eerste kalfje had zien lopen, ging hij richting de koppel koeien bij het Veerse Meer, omdat een koe wat apart liep, dan kan het zijn dat ze aan het kalven is.

Met die koe was niets aan de hand, maar een eindje verder lag er een koe, Frans ging toch maar even kijken en de koe kon niet opstaan. Wat zag hij: er stak een staartje uit de koe, dat klopt niet, dat kalfje lag achterstevoren. Frans kon het hele kalf ongeveer 40 cm naar binnen terug duwen. Daarna heeft hij de achterpootjes van binnen opgezocht en die naar buiten kunnen brengen. Toen heeft hij snel het kalf uit de koe getrokken, dat ging gemakkelijk, het is een ruime koe en het kalfje was erg klein.  Bij een stuitbevalling moet het kalfje er heel snel uit, want tijdens de geboorte breekt de navelstreng af en moet het kalf snel gaan ademen. Het kalfje leefde!

Omdat het kalfje klein was en de koe heel dik was, heeft Frans de koe daarna opgevoeld en…hij voelde nog een kalf, dat lag gelukkig goed en hij kon het snel naar buiten trekken. Een tweeling, een vaarsje en een stiertje. Wat is het elk jaar weer een groot wonder als de kalfjes geboren worden!

We noemen ze: Deborah en David.

De moeder is Barbara, geboren in 2013. Dit zijn haar 9e en 10e kalf.

En heel leuk: Shea Lynn, die vandaag het eerste kalfje van 2024 kreeg, is de oudste dochter van Barbara. Dus Barbara werd op 1 dag weer moeder èn oma tegelijk.

Eerste Hereford-kalfje geboren!

Vandaag, 2 april, kwam Frans in de weide bij het Veerse Meer en daar liep het eerste kalfje! Een vaarsje. We noemen haar: Dieke. Dit jaar beginnen alle namen met de letter D. U mag ook namen doorgeven. Als u mooie namen weet, mag u die mailen naar .

De moeder is Shea-Lynn, geboren in 2016. Ze kreeg vandaag haar 7e kalf:

Ze zijn er weer: onze heerlijke puur natuurlijke rookworsten!

Vanaf vrijdag 19 januari hebben we ze weer in voorraad in onze koeling: onze heerlijke rookworsten!

 

 

 

 

 

 

Onze Hereford-rookworst bestaat uit puur Hereford gehakt met puur natuurlijke kruiden en wordt gemaakt door onze ambachtelijke slager, een unieke rookworst zonder kunstmatige stoffen.

Dit zijn de kruiden in de rookworst:

  • basilicum
  • anijs
  • fenegriek
  • kruidnagel
  • laurier
  • lavas wortel
  • majoraan
  • nootmuskaat
  • piment
  • tijm
  • spaanse peper
  • zeezout

Heerlijk in stamppotten, in erwtensoep of andere stevige soepen of gewoon op de boterham.

Bereiding; ongeveer een kwartier in heet, niet kokend, water laten staan, verpakking verwijderen en de rookworst is klaar om te eten. De rookworst is na onze bereiding 3 weken houdbaar in de koelkast en u kunt hem ook invriezen.

 

 

 

Hereford-vlees voor de Feestdagen/ reclames/ tips.

U kunt voor de feestdagen bij ons heerlijk en gezond vlees kopen, zodat u een heerlijke en gezonde maaltijd kunt bereiden!

We kunnen u in december ons verse heerlijke Hereford-vlees leveren op:

  • Vrijdag 15 en zaterdag 16 december.
  • Vrijdag 22 en zaterdag 23 december. Als u voor deze datums vers vlees bestelt kunnen we dat voor u laten vacumeren zodat u met de Kerstdagen vers vlees kunt bereiden. Vermeldt u dat dan aub bij “opmerkingen” bij uw bestelling.
  • Op vrijdag 29 en zaterdag 30 december leveren we vlees uit onze diepvries.

Reclames:

Entrecote € 29.00 per kg:

 

 

 

 

Gewone Hollandse Biefstuk € 26.00 per kg:

 

 

 

 

Nieuw:

U kunt nu 2 soorten Rollades bestellen: Van Riblappen of van magere Stooflappen. De Rollade van Riblappen is wat vetter en daardoor wat smeuïger van smaak. De Rollade van magere Stooflappen is ook heerlijk van smaak en wat magerder.

De Rollade wordt standaard geleverd van ongeveer 750 gram. Wilt u een rollade van 500 gram of van 1 kg, vermeldt u dat dan aub bij “opmerkingen” bij uw bestelling.

Tips:

  • Biefstuk ( Haas-, Kogel- of Gewone Biefstuk)
  • Entrecote
  • Rosbief
  • Gourmet-pakket ( Biefstuk, Bief-baklappen, Tartaar, Biefreepjes en ongepaneerde Hamburgers)
  • Ribeye
  • Diamanthaas
  • Flat Iron Steak
  • Rollade (van Riblappen of Stooflappen)
  • Rib- of Stoof- of Sucadelappen (om een heerlijke Stoofpot van te maken)
  • Voor de kids een heerlijke, puur natuurlijke Hamburger

Eet smakelijk!

We wensen u hierbij Goede Kerstdagen en een Voorspoedig 2022 toe.

Nieuw produkt voor op de BBQ: Short-Ribs

We kunnen u nu ook Short-Ribs leveren, een heerlijk stuk vlees voor op de BBQ:

De short ribs zijn de klapribben van het rund, oftewel de runderspareribs. Short ribs bestaan uit korte, rechte maar dikke ribben met 2,5 tot 5 cm vlees eraan. Het zijn de grootste runder ribben die er zijn.

De klapribben komen uit het lager deel van de ribbenkast dat zich bevindt aan de buikzijde. Dit deel wordt short tale genoemd, vandaar de naam short ribs. In het Nederlands wordt dit deel ook wel de dunne borst genoemd. Dit deel bevindt zich achter de brisket en voor de bavette.

Waar zitten short ribs?

De klapribben hebben een intense smaak. Dat komt mede door het been (bot) in het vlees. Dit zorgt er namelijk voor dat een deel van het vlees dicht blijft tijdens verhitting, waardoor het vlees sappiger wordt.

Short ribs kunnen zowel kort en heet als low en slow bereid worden. Onze voorkeur geniet natuurlijk low en slow, omdat we het vlees zo door en door kunnen garen met een heerlijke smaak.