Nu het buiten weer frisser wordt, krijgen we weer zin in een heerlijke pan soep,
We hebben de mergpijpjes in de diepvries in de reclame gedaan, voor € 2.00 per kg!
Recept Hereford-groentensoep:
- Zet een schenkel / soepbeenje of soepvlees en een mergpijpje zachtjes op in ruim water en laat het lang sudderen, gerust 4 uur of meer tot wel 24-48 uur. Doe er tegelijk wat zout bij en een kruidenzakje voor soep of verse/ gedroogde kruiden. Hoe langer u de botten op laat staan hoe meer het kraakbeen verandert in gelatine, deze stof is heel gezond, het legt een beschermlaagje in de darmen aan.
- Voeg daarna groenten toe: bleekselderij, wortel, prei, bloemkoolroosjes en wat u lekker vindt. Laat dit een half uurtje zachtjes mee koken.
- Voeg ook 1 à 2 Zonnatura bouillontabletjes toe. ( zonder toegevoegde smaakversterkers! )
- Voeg het laatste kwartier nog bladselderij en gehaktballetje toe ( gemaakt met peper en zout)
- Voeg de laatste 5 minuten nog vermicelli toe.
Eet smakelijk!