Categorie archief: Nieuws

Vers vlees op vrijdag 16 / zaterdag 17 en op vrijdag 30 / zaterdag 31 oktober.

Na 3 weken achter elkaar geslacht te hebben hebben we nu weer voldoende voorraad van alle soorten in onze diepvries in onze vleeswinkel. U bent van harte welkom op elke vrijdag van 14 – 18 uur en elke zaterdag van 9:30 – 12 uur.

Vers vlees in pakketten of los per portie kunt u bestellen voor vrijdag 16 / zaterdag 17 oktober en voor vrijdag 30 / zaterdag 31 oktober.

 

Tijd voor Hereford-soep, reclame: Mergpijpjes.

Nu het buiten weer frisser wordt, krijgen we weer zin in een heerlijke pan soep,

We hebben de mergpijpjes in de diepvries in de reclame gedaan, voor € 2.00 per kg!

Recept Hereford-groentensoep:

 • Zet een schenkel / soepbeenje of soepvlees en een mergpijpje zachtjes op in ruim water en laat het lang sudderen, gerust 4 uur of meer tot wel 24-48 uur. Doe er tegelijk wat zout bij en een kruidenzakje voor soep of verse/ gedroogde kruiden. Hoe langer u de botten op laat staan hoe meer het kraakbeen verandert in gelatine, deze stof is heel gezond, het legt een beschermlaagje in de darmen aan.
 • Voeg daarna groenten toe: bleekselderij, wortel, prei, bloemkoolroosjes en wat u lekker vindt. Laat dit een half uurtje zachtjes mee koken.
 • Voeg ook 1 à 2 Zonnatura bouillontabletjes toe. ( zonder toegevoegde smaakversterkers! )
 • Voeg het laatste kwartier nog bladselderij en gehaktballetje toe ( gemaakt met peper en zout)
 • Voeg de laatste 5 minuten nog vermicelli toe.

Eet smakelijk!

Vers vlees op do. 27 / vr. 28 augustus en vr. 4 / za. 5 september en vr. 11 / za. 12 september!

Goed nieuws: Vanaf as donderdag 27 augustus DV hebben we weer van alle soorten voldoende vlees in voorraad. Omdat er zoveel bestellingen binnen zijn gekomen leveren we 3 weken achter elkaar vers vlees: 27 en 28 augustus en 4 en 5 september en 11 en 12 september! U kunt voor alle datums los vlees bestellen en voor de datums in september pakketten. En u kunt ook gewoon langskomen!

We hebben onze winkel nu ook voor het najaar corona-proof gemaakt, u kunt gewoon weer binnen staan en zelf uw vlees uitzoeken!

Let op: de verse vlees-verkoop doen we vanuit de schuur omdat we daar een grote koelcel hebben. Als u op ons erf komt ziet u vanzelf waar u moet zijn! Van harte welkom!

 

Vers vlees op vrijdag 31 juli / zaterdag 1 augustus en op donderdag 27 / vrijdag 28 augustus.

U kunt weer vers vlees bestellen, zowel per portie als per pakket voor vrijdag 31 juli / zaterdag 1 augustus en voor donderdag 27 / vrijdag 28 augustus.

In de diepvries hebben we weer alle soorten voorradig, u bent elke vrijdag welkom van 14  – 18 uur en elke zaterdag van 9:30 – 12 uur! Als u dat wilt kunnen we u ook een pakket van 5, 10 of 20 kg uit de diepvries leveren.

Vogels tellen.

Wij hebben op verschillende dijken een natuurbeheersovereenkomst met Poldernatuur, dat betekent dat we aan verschillende voorwaarden moeten voldoen om recht te hebben op subsidie. De veebezetting moet oa niet hoger zijn dan 1.5 koe per hectare. Voorwaarde is ook dat we elk jaar 3 keer een vogeltelling doen. Aan de hand van de resultaten wordt bepaald of ons natuurbeheer resultaten oplevert. Er zijn in Zuid-Beveland 4 vogelsoorten die heel schaars zijn en die als doelsoorten aangemerkt zijn, dus het is spannend of we die zullen zien op onze weiden. Dit zijn de Patrijs, Graspieper, Gele Kwikstaart en Veldleeuwerik. Woensdagochtend mocht ik met de vogelteller mee, ik moest wel om half 5 ’s ochtends aanwezig zijn…..maar dat was het meer dan waard! Wat is de schepping mooi zo vroeg in de ochtend, wat hoor je de volels prachtig zingen. We zagen een paartje gele kwikstaarten, een paar graspiepers en verder andere vogels die best zeldzaam zijn; de kneu en de Roodborsttapuit. Verder zagen we 2 Reeën en een vos. We kwamen ook de kudde Hereford-stieren tegen:

Het gaat goed met Yvonne

Het gaat goed met Yvonne, ze krijgt nog 2 keer per dag een fles melk omdat haar moeder niet zo veel melk geeft en nu groeit ze als kool!

 

Yvonne loopt nu in de wei aan de dijk waar onze boerderij aan ligt, aan de linkerkant, samen met haar moeder. Kijkt u gerust naar hen, als u in de buurt komt of vlees komt halen. Aan de overkant van de dijk lopen ook 2 koeien met een kalfje van ruim een week oud.

Nieuw: Hereford-Barbecuepakketten

Omdat we merken dat ons vlees ook erg gewild is voor de Barbecue hebben we 2 Barbecue-pakketten samengesteld:

Pakket A:

 • 4 hamburgers
 • 4 saucijzen
 • 4 gewone biefstukken
 • 1 stuk Rosbief à ongeveer 300 gram

Prijs: € 25.00

Pakket B:

 • 4 hamburgers
 • 4 saucijzen
 • 4 biefreepjes-spiesjes

Prijs: € 14.00

De biefreepjes-spiesjes zijn ook los te koop in onze winkel en webwinkel.

U kunt ook losse producten kopen voor de Barbecue, aanraders daarvoor zijn:

 • Hereford-hamburgers
 • Hereford-saucijzen
 • Biefstuk
 • Entrecote
 • Rosbief
 • Ribeye
 • Bavette
 • Picanha
 • Bieflap
 • Biefreepjes aan spiesjes geregen

Een gezellige, gezonde en smakelijke Barbecue toegewenst!

Het verhaal van kalf Yvonne

Donderdag 30 april – natuurgebied de Middelplaten

Al enkele dagen zien we moederkoe Joline bij de koppel lopen zonder kalf, terwijl de andere koeien meestal wel hun kalf bij zich hebben om ongeveer 17 uur. Frans heeft al verschillende keren gezocht, maar in een gebied van meer dan 100 ha lijkt zoeken een onbegonnen werk.

Toch onderneemt hij die avond weer een poging, maar zonder resultaat. Als hij weer naar huis rijdt stopt hij onderweg op verschillende plaatsen langs de weg langs het natuurgebied en kijkt met de verrekijker het gebied in. Dan ziet hij iets bruins, is het een struikje? Maar het gaat staan en heeft ook iets wits…..Frans er naar toe….het is een kalf, eerst schrikt het maar dan komt het al snel achter Frans aan…het is wel een kilometer lopen naar de moeder, het kalf is uitgeput, iedere keer loopt het een stukje en dan draagt Frans het weer een stuk, ook door een kreek, waar het water tot boven de knieën komt. Maar ze bereiken de moeder…maar het kalf blijkt niet meer in staat om bij de koe te drinken.

Nadat we samen overlegd hebben, neemt Frans het kalf mee in de auto naar huis en haalt Anneke melk bij een melkveehouder. En dat gaat wel: het kalf drinkt achter elkaar 2 flessen leeg! Het is erg uitgedroogd.

1 mei – in de stal

De volgende dag haalt Frans moederkoe Joline ook naar de stal, het is het beste als kalf Yvonne weer gewoon bij de moeder gaat drinken. Na eerst een fles proberen we het kalf weer te leren bij haar moeder te drinken, daarvoor moeten we de eerste dagen samen zijn, één van ons staat achter het kalf en de ander probeert zijn bekje om de spenen te doen. Het lukt! De eerste tijd wacht het kalfje tot hij ons hoort en dan wil hij bij zijn moeder drinken.

 

 

 

 

 

 

 

Het is best spannend of het kalf blijft leven, we zijn blij als we weer ontlasting zien, de spijsvertering werkt gelukkig. De moederkoe geeft nog niet zo veel melk, daarom blijven we het kalf melk bij geven uit de fles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels kan het kalf weer goed zelf drinken, hij probeert het heel vaak op een dag en als we

het kalf roepen komt het naar ons toe voor een fles!

 

4 mei – In de wei.

In de wei heeft Joline goed voedsel, hopelijk geeft ze dan ook weer steeds meer melk!

Het is echt een wonder dat we het kalf hebben gevonden en dat het zo is opgeknapt, het springt door de wei!

 

Kalfjes bij het Veerse Meer

Er zijn heel veel kalfjes geboren bij het Veerse Meer, wel 15! De geboortes zijn voorspoedig gegaan en met de kalfjes gaat het goed! Je ziet ze vaak in groepjes met elkaar rennen! We hebben gisteren een fotoreportage gemaakt, zodat u mee kunt genieten!