Categorie archief: Nieuws

Elke vrijdag vlees te koop op onze boerderij.

U kunt elke vrijdagmiddag tussen 15 en 18 uur bij ons terecht voor los vlees uit de diepvries. We hebben vrijwel alle soorten in voorraad.

op DV vrijdag 13 en  27 oktober en 17 november hebben we ook vers vlees voor u per soort beschikbaar.

Als u op vrijdag niet in de gelegenheid bent of u komt op een ander tijdstip langs kunt u bellen om een afspraak te maken om vlees te kopen. Telefoonnummer:  0113-613341

Nieuwe hamburgerkruiden

Onze hamburgers worden gekruid met een mengsel van pure kruiden zonder kunstmatige toevoegingen en zonder gluten. We laten deze kruiden uit Veenendaal komen, waar een slager ze zelf mengt. De slager liet ons weten dat hij het mengsel veranderd had en dat het nog lekkerder was geworden, hij kreeg er goede reacties op van zijn klanten.

Hierbij het lijstje met de ingrediënten:

  • Zeezout
  • Ui
  • Lavas
  • Kervel
  • Peterselie
  • Anijs
  • Basilicum
  • Fenegriek
  • Kruidnagel
  • Laurierblad
  • Majoraan
  • Nootmuskaat
  • Piment
  • Zwarte peper

Elke vrijdag open

Vanaf 8 september zijn we elke vrijdag open tussen 15 uur en 18 uur. Wij verkopen Herefordvlees in losse porties uit de diepvries. Op de data dat wij vers vlees leveren kunt u ons vlees ook gewoon vers kopen (dat geldt binnenkort voor 8 september en 22 september). U hoeft dit niet van tevoren te bestellen maar u kunt het gewoon bij ons kopen. Pakketten bieden we wel alleen aan via de webwinkel.

Vrijwel elk soort is aanwezig in onze diepvries. U hoeft dit diepvriesvlees dus niet meer van tevoren te bestellen. U kunt het gewoon op de boerderij kopen. Als u uw bestelling komt ophalen en u wilt nog wat extra vlees bijkopen uit de diepvries is dat ook mogelijk.

Zo zetten wij elke keer een stapje om u zoveel mogelijk tegemoet te komen. Nadat wij een aantal maanden terug een nieuwe webwinkel presenteerden met de mogelijkheid om losse porties vlees te bestellen, gaan we nu een stapje verder. We openen nu gewoon een ‘winkel’, die elke vrijdag open is. Het past nog steeds bij ons: We hebben geen gloednieuwe winkel, maar gewoon een diepvries op onze boerderij. U bent van harte welkom!

Vlees in de zomer

In de zomerperiode laten wij geen dier slachten. Wij hebben echter voldoende voorraad in de diepvries. Als u vlees wilt kopen kunt u ons gewoon opbellen (0113-613341) of ons mailen om een afspraak te maken om het vlees op te halen.

U kunt ook alvast uw bestelling doorgeven. Dat kunt u doen door vlees te selecteren op onze website en te kiezen voor de optie ‘diepvries voorraad’.

Als u vers vlees wilt kunt u uw vlees bestellen voor de levering van 8 september. Ook die optie kunt u aanvinken.

Pien en Tess

Niet alle geboortes verlopen vlekkeloos. Een voorbeeld hiervan is het voorbeeld van Pien. Pien moest voor de eerste keer een kalfje krijgen. We letten wat extra op haar omdat bij haar eigen geboorte de hechting tussen haar moeder en Pien niet goed was. Daarom waren we wel aanwezig bij de geboorte van het eerste kalfje van Pien. Ze gaf een mooi kalfje: Tess. Echter ook bij haar was de binding niet goed. Ze wilde weglopen bij haar pasgeboren kalfje.

Daarom hebben wij Pien en Tess naar huis gehaald. Pien wist niet zo goed wat ze moest met haar kalfje. (Ze heeft zelf ook nooit een goed voorbeeld gehad). We hebben Tess met hulp van ons wel bij haar moeder laten drinken. Dat was echter niet gemakkelijk. Na twee weken werd de band gelukkig iets hechter. Eerst liep Pien zelfs weg als Tess wilde drinken. Dat ging steeds beter. Uiteindelijk groeide de band tussen Pien en Tess. Nu lopen ze samen in een grote koppel koeien en gaat het goed. Gelukkig! 

Kalfjes

Er zijn veel kalfjes geboren dit voorjaar. Een mooie verdeling van 9 vaarskalfjes (vrouwelijk) en 8 stierkalfjes (mannelijk). Op drie na zijn alle kalfjes buiten geboren in het natuurgebied. Achter elke geboorte zit weer een uniek verhaal. Bij sommige koeien was het een verrassing dat er opeens een kalfje was geboren. Bij andere koeien verwachtten we de geboorte, maar bleef die steeds op zich wachten. In bijna alle gevallen was er toch sprake van het feit dat er al een levend kalf was toen we gingen kijken in het natuurgebied. Lees hier het verhaal van de geboorte die iets anders liep.

 

Eerste kalfje geboren op stal.

Dinsdag 21 maart, de eerste dag van de lente, is op stal het eerste Hereford-kalfje geboren.     We hadden de aanstaande moeder, Roelfina,  al eerder naar stal gehaald omdat ze nog best jong is, bijna 2 jaar, en voor de eerste keer moest kalven. Frans is bij de geboorte aanwezig geweest en heeft een beetje mee getrokken aan de pootjes. Het is een  grappig kalfje, met een uur stond het al en het ging al huppelen voordat het de eerste keer ging drinken. Nu ligt het veel te slapen maar drinkt op haar tijd bij haar moeder. Het is een vaarsje, dit jaar is de letter T aan de beurt, we noemen haar Tabitha.

Koeien naar buiten

Op zaterdag 11 maart zijn de eerste koeien al weer naar buiten gegaan. Een groep jonge stieren mocht naar een binnendijk bij ons in de buurt. Door het goede weer was het zo vroeg al mogelijk. En zoals op de foto’s te zien is: De stieren vonden het geweldig. 

 

 

 

 

 

 

Maandag 27 maart zijn weer een aantal dieren naar buiten gegaan. In de kleine wei voor ons woonhuis lopen nu twee vaarsjes: Sanne en Shea-Lynn. Ook zij hebben dolle pret. Het is wel een actiefoto geworden 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook aan de dijk waar wij wonen lopen nu aantal vaarsjes die van het mooie weer mogen genieten.

Diepvriesvlees op voorraad

We hebben nu een nieuwe webwinkel met nieuwe mogelijkheden. Naast onze pakketten kunt u ook vlees per stuk bestellen. De eerstvolgende datum dat u vers vlees kunt bestellen is 21 april.

Als een bepaald soort vlees op is op een bepaalde datum kunt u, bij de vleessoorten waar dat mogelijk is, onder leverdatum de optie diepvries voorraad aanvinken. U kunt uw diepvriesvlees natuurlijk ook tegelijk met een bestelling vers vlees ophalen op één van de leverdata.

Ook is het mogelijk om op afspraak vlees op te halen uit onze diepvries, belt u daarvoor: 0113-613341.

Als iets niet duidelijk is of u heeft bepaalde feedback, laat het gerust weten. Wij proberen de webwinkel zo duidelijk mogelijk in te richten.

Nieuwe webwinkel

Beste mensen,

Wij zijn verheugd om u onze nieuwe webwinkel te presenteren. Vanaf nu kunt u zowel pakketten als gewoon vlees per soort bij ons bestellen.  En nog steeds leveren wij vlees ‘voor puur natuur op uw bord’.

Op onze bestelpagina kiest u wat voor pakket en/of welke soorten vlees u wilt. U kunt alles toevoegen aan uw winkelwagen. Een andere belangrijke wijziging is dat u tegelijk aan kunt geven welke leverdatum u wenst. Als u meerdere producten selecteert adviseren wij u om dat te doen voor dezelfde leverdatum. U kunt ook voor meerdere leverdata bestellen, maar dan moet u het vlees op meerdere data ophalen of moeten wij het meerdere keren bezorgen (we rekenen dan ook meerdere keren de bezorgkosten).

Het kan natuurlijk zijn dat een vleessoort op is, op een bepaalde datum. Als dat zo is kunt u vaak bijbestellen uit onze diepvries. Vlees uit de diepvries kunt u gewoon ophalen op één van de leverdata. Het is echter mogelijk dat een soort helemaal op is. Dan willen wij u vragen om eens een keer een ander soort vlees te proberen. Dan kunnen wij ook het gehele rund verkopen en dat is wel zo duurzaam.

Aan het eind van uw bestelling ziet u een bedrag. Dit is een schatting omdat het werkelijke bedrag bepaald wordt door het uiteindelijke gewicht. U kunt dan ook betalen bij het ophalen of bij het bezorgen.

Wij doen deze aanpassing vooral omdat er behoefte is aan veel flexibiliteit. Deze hopen wij u zo te bieden. Als u nog vragen of tips heeft, laat het vooral horen! Zoals u van ons gewend bent, antwoorden wij u zo snel mogelijk.