Categorie archief: Nieuws

Open Boerderijdag op DV zaterdag 18 mei!

Op DV zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur hopen we een Open Dag te houden met:

– Koeien en kalfjes bekijken

– Luisteren naar verhalen van de boer

Excursie naar ons natuurgebied bij het Veerse Meer!

– Opening vleeswinkel

– Strohut voor de kinderen

– En nog veel meer…

Hou onze website in de gaten voor meer nieuws!

Eerste koeien naar buiten!

Als u onze nieuwsberichten leest zult u waarschijnlijk wel weten dat onze koeien het gehele jaar buiten lopen in een natuurgebied. Ons jongvee en de stieren staan in de winterperiode op stal. Maar gelukkig wordt het weer steeds beter en er begint steeds meer gras te groeien. Daarom mochten de eerste dieren van stal al weer naar buiten. En dat is een feest voor ze!

Bij het brengen van enkele stieren naar de Noord-Kraaijertsedijk hadden we de mogelijkheid om een filmje te maken. Het is maar een kort filmpje, maar wel leuk om even te kijken. Het gaat om drie stieren: Onze dekstier Paul (de grootste) en Vincent en Victorius.

Vincent en Victorius kwamen van de stal. Paul had de hele winter in het natuurgebied bij de koeien gelopen. Omdat we liever geen geboortes hebben in de maanden januari en februari hebben we Paul eerst opgehaald in het natuurgebied. Daarom hebben we de koppel eerst gelokt met hooi in de zogenaamde vangkooi. En dat gaat heerlijk rustig zoals het bij Herefords hoort. We hebben er zelfs een filmpje van kunnen maken. De hoofdrolspelers in dit filmpje zijn Paul en Patricia.

Vers vlees op vrijdag 8 en 29 maart

De volgende keren dat we vers vlees leveren, zowel per pakket als per portie, zijn DV vrijdag  8  en 29 maart.  Uit de diepvries kunt u elke vrijdagmiddag tussen 15 en 18 uur en elke zaterdagochtend tussen 9:30 en 12 uur kopen.

“Populair in Zeeland: direct vanaf de boer op je bord”, vandaag in de PZC

Vandaag staat er een leuk stuk over onze huisverkoop van het Herefordvlees in de PZC. Met mooie foto”s:

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.

Boer Frans de Kok uit Lewedorp bij een aantal van zijn Hereford-runderen op de Middelplaten bij het Veerse Meer. © Marcelle Davidse

Frans en Anneke de Kok verkopen zelf geteelde witlof – al 35 jaar – en vlees van Hereford-runderen (sinds 1998). Anneke: ,,We hebben er nu een paar honderd. Elke drie, vier weken slacht onze slager, die uit Borssele komt. Hij heeft zelf geen slagerij, dus dat gebeurt in Koewacht in Zeeuws-Vlaanderen. Als mensen dat vragen, snijdt hij speciaal voor hen iets bijzonders. Picanha steak bijvoorbeeld, of een brisket van de borst. Elke vrijdagmiddag en zaterdag is de boerderijwinkel open. We verkopen dan uit de diepvries of vers, als er net geslacht is. Daar tussenin kunnen onze klanten via de webwinkel bestellen.” De Hereford is een natuurras met een dikke vetlaag onder de huid en mooi, dun dooraderd vlees. Ze begrazen natuurgebieden, zoals de Middelplaten bij het Veerse Meer, de Zwaakse Weel, de Perponcherpolder en De Schenge. ,,Geen opgefokt ras. Ze groeien langzaam, en dat proef je”, prijst Anneke. In de zomer komen er veel toeristen, die nog even een voorraadje voor thuis meenemen.

Vanmiddag en morgenmiddag hebben we vers vlees te koop, van 15 tot 18 uur bent u van harte welkom! Als u een goed stuk vlees wilt eten met de feestdagen van echte natuurrunderen bent u bij ons aan het goede adres!

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.

 

 

Vlees bestellen voor vrijdag 14 en donderdag 20 december

We leveren dit jaar nog vlees op DV vrijdag 14 december en  donderdag 20 december. De pakketten van 14 en 20 december zijn al allemaal verkocht maar u kunt voor die dagen nog wel los vlees bestellen in onze webwinkel.  De winkel is open op elke vrijdag van 15 – 18 uur en zaterdag van 9:30 tot 12 uur. Van harte welkom!

Nu ook op zaterdagochtend open!

We zijn ook op zaterdagochtend open, u bent van harte welkom om een stukje vlees bij ons te komen kopen.

Onze openingstijden zijn:

Vrijdag van 15 tot 18 uur.

Zaterdag van 9:30 tot12 uur.

Van harte welkom, Frans en Anneke de Kok.

Update zomer

De eerstvolgende keer dat we vers vlees leveren is op 16 augustus. Let op, dit is dit keer op een donderdag. U kunt weer volop bestellen op de site.

Tot die tijd bent u elke vrijdag tussen 15 uur en 18 uur welkom om vlees uit onze diepvries te kopen. De volgende soorten zijn momenteel  nog aanwezig:

  • Rosbief
  • Longhaas
  • Bief/baklappen
  • Stooflappen
  • Tartaar
  • Gehakt
  • Hamburgers
  • Soepbeentjes
  • Mergpijpjes

Voor de zomer: vers vlees op 29 juni.

Voor de zomer kunt u nog vleespakketten en  vers vlees bestellen voor op DV vrijdag 29 juni. Wist u dat ons vlees ook heel geschikt is voor op de barbecue? U kunt dan biefstuk, rosbief, entrecote gebruiken of de grotere stukken zoals Ribeye en Bavette. Ook de ongepaneerde hamburgers zijn heerlijk op de barbecue.

De zomermaanden zijn we DV elke vrijdagmiddag open van 15 tot 18 uur! Dan hebben we voldoende vlees voor u beschikbaar in onze diepvries. 

De volgende keer dat we vers vlees leveren is DV donderdag 16 augustus