Categorie archief: Nieuws

Gewicht Stier Robert

Op de Open Dag kon iedereen raden hoeveel de dekstier Robert woog. Robert woog 880 kg. Lianne Daniels raadde 860 kg en zat er daarmee het dichtst bij. Zij ontving een waardebon voor Herefordvlees, te besteden in onze winkel.

Te koop op Open Dag: speciaal open-dag-pakketje.

U kunt op 18 mei een speciaal pakketje bij ons kopen, zowel vers als uit de diepvries:

Open-dag-Hereford-pakketje:

  • 2 hamburgers
  • 2 saucijsjes
  • 2 x 250 gram rundgehakt
  • 2 bieflapjes of 250 gram biefreepjes
  • 2 stooflapjes

voor  de aanbiedingsprijs van  € 15.00

(zover de voorraad strekt)

Open Dag 18 mei 2019

Onze Open Dag komt er al bijna aan!

Op DV zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur houden we onze Open Dag.

U bent hartelijk welkom, koffie, thee en frisdrank  staat voor u klaar (gratis) ! U kunt in onze stal de koeien en kalfjes bekijken, voor de kinderen is er een speurtocht en een hut van hooi/ stro om in te spelen. U kunt een broodje met Hereford-hamburger kopen en om 10:30 uur wordt onze nieuwe Hereford-Vleeswinkel geopend!

Om 13:30 uur geeft  kok Danny Vermue van Grand Café Willem, een restaurant in Middelburg,  waar hij werkt met mensen met een arbeidsbeperking, een workshop over “hoe bereid je Hereford-vlees op de barbecue”.

U kunt ook weer raden hoeveel een stier weegt!

Ook kunt u mee met de excursie naar natuurgebied “De Middelplaten” van Natuurmonumenten bij het Veerse Meer, waar onze Herefordkoeien met hun kalfjes lopen. We mogen van Natuurmonumenten in het gebied gaan, wat anders niet toegankelijk is. Neemt u laarzen mee! U kunt met de auto achter ons aan rijden. Het is ongeveer 7 km van onze boerderij en ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Ook met de fiets is het goed te bereiken,  u krijgt een routebeschrijving van ons mee.  Als u geen vervoer hebt, meldt het dan bij  ons, bij de koffiekraam, dan zorgen we dat u mee kunt rijden.

We vertrekken om 11 uur en om 14:30 uur vanaf onze boerderij. Wil u, als u met de fiets gaat, zorgen dat u om 11:15 of om 14:45 uur bij het natuurgebied bent?

We zien uit naar uw komst!

Nieuw in ons assortiment: heerlijke biefreepjes.

Vanaf nu kunt u ook biefreepjes bestellen, zowel vers als uit de diepvries. Biefreepjes zijn in reepjes gesneden bief-/baklappen en komen van de magere rundvleesdelen. Ze zijn heerlijk mals en vol van smaak.

Biefreepjes zijn heerlijk in roerbakschotels of in gerechten als bami en nasi. Ook smaken ze heerlijk bij de (zelfgemaakte) friet, als je ze roerbakt met bijvoorbeeld een ui, paprika, champignons en kruiden.

 

Open Boerderijdag op DV zaterdag 18 mei!

Op DV zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur hopen we een Open Dag te houden met:

– Koeien en kalfjes bekijken

– Luisteren naar verhalen van de boer

Excursie naar ons natuurgebied bij het Veerse Meer!

– Opening vleeswinkel

– Strohut voor de kinderen

– En nog veel meer…

Hou onze website in de gaten voor meer nieuws!

Eerste koeien naar buiten!

Als u onze nieuwsberichten leest zult u waarschijnlijk wel weten dat onze koeien het gehele jaar buiten lopen in een natuurgebied. Ons jongvee en de stieren staan in de winterperiode op stal. Maar gelukkig wordt het weer steeds beter en er begint steeds meer gras te groeien. Daarom mochten de eerste dieren van stal al weer naar buiten. En dat is een feest voor ze!

Bij het brengen van enkele stieren naar de Noord-Kraaijertsedijk hadden we de mogelijkheid om een filmje te maken. Het is maar een kort filmpje, maar wel leuk om even te kijken. Het gaat om drie stieren: Onze dekstier Paul (de grootste) en Vincent en Victorius.

Vincent en Victorius kwamen van de stal. Paul had de hele winter in het natuurgebied bij de koeien gelopen. Omdat we liever geen geboortes hebben in de maanden januari en februari hebben we Paul eerst opgehaald in het natuurgebied. Daarom hebben we de koppel eerst gelokt met hooi in de zogenaamde vangkooi. En dat gaat heerlijk rustig zoals het bij Herefords hoort. We hebben er zelfs een filmpje van kunnen maken. De hoofdrolspelers in dit filmpje zijn Paul en Patricia.

Vers vlees op vrijdag 8 en 29 maart

De volgende keren dat we vers vlees leveren, zowel per pakket als per portie, zijn DV vrijdag  8  en 29 maart.  Uit de diepvries kunt u elke vrijdagmiddag tussen 15 en 18 uur en elke zaterdagochtend tussen 9:30 en 12 uur kopen.

“Populair in Zeeland: direct vanaf de boer op je bord”, vandaag in de PZC

Vandaag staat er een leuk stuk over onze huisverkoop van het Herefordvlees in de PZC. Met mooie foto”s:

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.

Boer Frans de Kok uit Lewedorp bij een aantal van zijn Hereford-runderen op de Middelplaten bij het Veerse Meer. © Marcelle Davidse

Frans en Anneke de Kok verkopen zelf geteelde witlof – al 35 jaar – en vlees van Hereford-runderen (sinds 1998). Anneke: ,,We hebben er nu een paar honderd. Elke drie, vier weken slacht onze slager, die uit Borssele komt. Hij heeft zelf geen slagerij, dus dat gebeurt in Koewacht in Zeeuws-Vlaanderen. Als mensen dat vragen, snijdt hij speciaal voor hen iets bijzonders. Picanha steak bijvoorbeeld, of een brisket van de borst. Elke vrijdagmiddag en zaterdag is de boerderijwinkel open. We verkopen dan uit de diepvries of vers, als er net geslacht is. Daar tussenin kunnen onze klanten via de webwinkel bestellen.” De Hereford is een natuurras met een dikke vetlaag onder de huid en mooi, dun dooraderd vlees. Ze begrazen natuurgebieden, zoals de Middelplaten bij het Veerse Meer, de Zwaakse Weel, de Perponcherpolder en De Schenge. ,,Geen opgefokt ras. Ze groeien langzaam, en dat proef je”, prijst Anneke. In de zomer komen er veel toeristen, die nog even een voorraadje voor thuis meenemen.

Vanmiddag en morgenmiddag hebben we vers vlees te koop, van 15 tot 18 uur bent u van harte welkom! Als u een goed stuk vlees wilt eten met de feestdagen van echte natuurrunderen bent u bij ons aan het goede adres!

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.