Categorie archief: Nieuws

“Populair in Zeeland: direct vanaf de boer op je bord”, vandaag in de PZC

Vandaag staat er een leuk stuk over onze huisverkoop van het Herefordvlees in de PZC. Met mooie foto”s:

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.

Boer Frans de Kok uit Lewedorp bij een aantal van zijn Hereford-runderen op de Middelplaten bij het Veerse Meer. © Marcelle Davidse

Frans en Anneke de Kok verkopen zelf geteelde witlof – al 35 jaar – en vlees van Hereford-runderen (sinds 1998). Anneke: ,,We hebben er nu een paar honderd. Elke drie, vier weken slacht onze slager, die uit Borssele komt. Hij heeft zelf geen slagerij, dus dat gebeurt in Koewacht in Zeeuws-Vlaanderen. Als mensen dat vragen, snijdt hij speciaal voor hen iets bijzonders. Picanha steak bijvoorbeeld, of een brisket van de borst. Elke vrijdagmiddag en zaterdag is de boerderijwinkel open. We verkopen dan uit de diepvries of vers, als er net geslacht is. Daar tussenin kunnen onze klanten via de webwinkel bestellen.” De Hereford is een natuurras met een dikke vetlaag onder de huid en mooi, dun dooraderd vlees. Ze begrazen natuurgebieden, zoals de Middelplaten bij het Veerse Meer, de Zwaakse Weel, de Perponcherpolder en De Schenge. ,,Geen opgefokt ras. Ze groeien langzaam, en dat proef je”, prijst Anneke. In de zomer komen er veel toeristen, die nog even een voorraadje voor thuis meenemen.

Vanmiddag en morgenmiddag hebben we vers vlees te koop, van 15 tot 18 uur bent u van harte welkom! Als u een goed stuk vlees wilt eten met de feestdagen van echte natuurrunderen bent u bij ons aan het goede adres!

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.

 

 

Vlees bestellen voor vrijdag 14 en donderdag 20 december

We leveren dit jaar nog vlees op DV vrijdag 14 december en  donderdag 20 december. De pakketten van 14 en 20 december zijn al allemaal verkocht maar u kunt voor die dagen nog wel los vlees bestellen in onze webwinkel.  De winkel is open op elke vrijdag van 15 – 18 uur en zaterdag van 9:30 tot 12 uur. Van harte welkom!

Nu ook op zaterdagochtend open!

We zijn ook op zaterdagochtend open, u bent van harte welkom om een stukje vlees bij ons te komen kopen.

Onze openingstijden zijn:

Vrijdag van 15 tot 18 uur.

Zaterdag van 9:30 tot12 uur.

Van harte welkom, Frans en Anneke de Kok.

Update zomer

De eerstvolgende keer dat we vers vlees leveren is op 16 augustus. Let op, dit is dit keer op een donderdag. U kunt weer volop bestellen op de site.

Tot die tijd bent u elke vrijdag tussen 15 uur en 18 uur welkom om vlees uit onze diepvries te kopen. De volgende soorten zijn momenteel  nog aanwezig:

  • Rosbief
  • Longhaas
  • Bief/baklappen
  • Stooflappen
  • Tartaar
  • Gehakt
  • Hamburgers
  • Soepbeentjes
  • Mergpijpjes

Voor de zomer: vers vlees op 29 juni.

Voor de zomer kunt u nog vleespakketten en  vers vlees bestellen voor op DV vrijdag 29 juni. Wist u dat ons vlees ook heel geschikt is voor op de barbecue? U kunt dan biefstuk, rosbief, entrecote gebruiken of de grotere stukken zoals Ribeye en Bavette. Ook de ongepaneerde hamburgers zijn heerlijk op de barbecue.

De zomermaanden zijn we DV elke vrijdagmiddag open van 15 tot 18 uur! Dan hebben we voldoende vlees voor u beschikbaar in onze diepvries. 

De volgende keer dat we vers vlees leveren is DV donderdag 16 augustus

3e kalf op 9 april: Vitalis.

We hadden die maandag 7 april, toen de 3 kalfjes geboren zijn,  de koeien al een paar keer geteld, maar kwamen niet verder dan 22. Dat klopte dus niet. Er moesten er 23 lopen. Een koe die moet kalven zondert zich meestal af van de kudde. Maar op een gegeven moment zagen we in de verte een koe staan. Wij er naar toe, het gebied is wel 100 ha groot….en toe we er kwamen was het kalf van Joline net geboren: Vitalis. Wat was het bijzonder om zo op 1 avond 3 keer het wonder van een pasgeboren kalf mee te mogen maken.

2e kalf op 9 april: kalf van Marna.

Een eindje verder zagen we Marna, met daar vlakbij ook een kalf. Dat was al iets ouder, waarschijnlijk was het die ochtend geboren. Het is ook een stiertje: Vladimir.

Met Marna en haar kalf hebben we inmiddels heel wat meegemaakt, afgelopen zondag ging Frans kijken of alles goed was en of er geen koe moest kalven, maar het kalf van Marna kon hij nergens vinden. De spenen van het uier van Marna zagen er wat vuil uit, niet schoon, wat zo is als er net uit gedronken is. Op maandagochtend kon hij het nog niet vinden, het gebied is zo groot, dat het moeilijk zoeken is. Dus maandagmiddag weer op zoektocht gegaan en eindelijk zag hij, een heel eind van de koppel vandaan een kalfje staan, dat zijn moeder niet meer kon vinden. Hij had toch waarschijnlijk al 1.5 dag niet meer gedronken. Meestal gaan de moeders zelf wel op zoek, maar Marna is niet meer zo jong, bijna 10 jaar, misschien dat het daardoor  kwam dat ze haar kalf uit het oog verloren was. Frans was zo blij dat hij moeder en kind weer bij elkaar kon brengen!