Categorie archief: Nieuws

Vers vlees op donderdag 27 / vrijdag 28 augustus en vrijdag 4 / zaterdag 5 september

Voor vers vlees moet u even geduld hebben, het slachthuis is nl. een paar weken dicht wegens de vakantie en onze runderen hangen na de slacht ongeveer 10 dagen in de koelcel om te besterven wat de smaak en malsheid zeer ten goede komt. Omdat er zoveel bestellingen binnen komen leveren we 2 weken achter elkaar vlees: 27 en 28 augustus en 4 en 5 september! U kunt voor beide datums pakketten en los vlees bestellen.

In de tussentijd kunt u bij ons terecht voor vers vlees, een aantal soorten zijn op, het rund waarvan we eind juli vlees hadden woog veel minder dan we dachten, dus daarom zijn de voorraden jammer genoeg eerder op.

We hebben nog in voorraad:

  • entrecote  (heerlijk op BBQ)
  • soepvlees (ook geschikt voor stoof)
  • riblappen
  • gehakt
  • saucijzen  (heerlijk op BBQ)
  • hamburgers  (heerlijk op BBQ)
  • schenkel
  • soepbeentjes
  • mergpijpjes
  • lever
  • staart
  • tong
  • knie

Maar u kunt volop bestellen voor donderdag 27 / vrijdag 28 augustus!

Vers vlees op vrijdag 31 juli / zaterdag 1 augustus en op donderdag 27 / vrijdag 28 augustus.

U kunt weer vers vlees bestellen, zowel per portie als per pakket voor vrijdag 31 juli / zaterdag 1 augustus en voor donderdag 27 / vrijdag 28 augustus.

In de diepvries hebben we weer alle soorten voorradig, u bent elke vrijdag welkom van 14  – 18 uur en elke zaterdag van 9:30 – 12 uur! Als u dat wilt kunnen we u ook een pakket van 5, 10 of 20 kg uit de diepvries leveren.

Vogels tellen.

Wij hebben op verschillende dijken een natuurbeheersovereenkomst met Poldernatuur, dat betekent dat we aan verschillende voorwaarden moeten voldoen om recht te hebben op subsidie. De veebezetting moet oa niet hoger zijn dan 1.5 koe per hectare. Voorwaarde is ook dat we elk jaar 3 keer een vogeltelling doen. Aan de hand van de resultaten wordt bepaald of ons natuurbeheer resultaten oplevert. Er zijn in Zuid-Beveland 4 vogelsoorten die heel schaars zijn en die als doelsoorten aangemerkt zijn, dus het is spannend of we die zullen zien op onze weiden. Dit zijn de Patrijs, Graspieper, Gele Kwikstaart en Veldleeuwerik. Woensdagochtend mocht ik met de vogelteller mee, ik moest wel om half 5 ’s ochtends aanwezig zijn…..maar dat was het meer dan waard! Wat is de schepping mooi zo vroeg in de ochtend, wat hoor je de volels prachtig zingen. We zagen een paartje gele kwikstaarten, een paar graspiepers en verder andere vogels die best zeldzaam zijn; de kneu en de Roodborsttapuit. Verder zagen we 2 Reeën en een vos. We kwamen ook de kudde Hereford-stieren tegen:

Het gaat goed met Yvonne

Het gaat goed met Yvonne, ze krijgt nog 2 keer per dag een fles melk omdat haar moeder niet zo veel melk geeft en nu groeit ze als kool!

 

Yvonne loopt nu in de wei aan de dijk waar onze boerderij aan ligt, aan de linkerkant, samen met haar moeder. Kijkt u gerust naar hen, als u in de buurt komt of vlees komt halen. Aan de overkant van de dijk lopen ook 2 koeien met een kalfje van ruim een week oud.

Nieuw: Hereford-Barbecuepakketten

Omdat we merken dat ons vlees ook erg gewild is voor de Barbecue hebben we 2 Barbecue-pakketten samengesteld:

Pakket A:

  • 4 hamburgers
  • 4 saucijzen
  • 4 gewone biefstukken
  • 1 stuk Rosbief à ongeveer 300 gram

Prijs: € 25.00

Pakket B:

  • 4 hamburgers
  • 4 saucijzen
  • 4 biefreepjes-spiesjes

Prijs: € 14.00

De biefreepjes-spiesjes zijn ook los te koop in onze winkel en webwinkel.

U kunt ook losse producten kopen voor de Barbecue, aanraders daarvoor zijn:

  • Hereford-hamburgers
  • Hereford-saucijzen
  • Biefstuk
  • Entrecote
  • Rosbief
  • Ribeye
  • Bavette
  • Picanha
  • Bieflap
  • Biefreepjes aan spiesjes geregen

Een gezellige, gezonde en smakelijke Barbecue toegewenst!

Het verhaal van kalf Yvonne

Donderdag 30 april – natuurgebied de Middelplaten

Al enkele dagen zien we moederkoe Joline bij de koppel lopen zonder kalf, terwijl de andere koeien meestal wel hun kalf bij zich hebben om ongeveer 17 uur. Frans heeft al verschillende keren gezocht, maar in een gebied van meer dan 100 ha lijkt zoeken een onbegonnen werk.

Toch onderneemt hij die avond weer een poging, maar zonder resultaat. Als hij weer naar huis rijdt stopt hij onderweg op verschillende plaatsen langs de weg langs het natuurgebied en kijkt met de verrekijker het gebied in. Dan ziet hij iets bruins, is het een struikje? Maar het gaat staan en heeft ook iets wits…..Frans er naar toe….het is een kalf, eerst schrikt het maar dan komt het al snel achter Frans aan…het is wel een kilometer lopen naar de moeder, het kalf is uitgeput, iedere keer loopt het een stukje en dan draagt Frans het weer een stuk, ook door een kreek, waar het water tot boven de knieën komt. Maar ze bereiken de moeder…maar het kalf blijkt niet meer in staat om bij de koe te drinken.

Nadat we samen overlegd hebben, neemt Frans het kalf mee in de auto naar huis en haalt Anneke melk bij een melkveehouder. En dat gaat wel: het kalf drinkt achter elkaar 2 flessen leeg! Het is erg uitgedroogd.

1 mei – in de stal

De volgende dag haalt Frans moederkoe Joline ook naar de stal, het is het beste als kalf Yvonne weer gewoon bij de moeder gaat drinken. Na eerst een fles proberen we het kalf weer te leren bij haar moeder te drinken, daarvoor moeten we de eerste dagen samen zijn, één van ons staat achter het kalf en de ander probeert zijn bekje om de spenen te doen. Het lukt! De eerste tijd wacht het kalfje tot hij ons hoort en dan wil hij bij zijn moeder drinken.

 

 

 

 

 

 

 

Het is best spannend of het kalf blijft leven, we zijn blij als we weer ontlasting zien, de spijsvertering werkt gelukkig. De moederkoe geeft nog niet zo veel melk, daarom blijven we het kalf melk bij geven uit de fles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels kan het kalf weer goed zelf drinken, hij probeert het heel vaak op een dag en als we

het kalf roepen komt het naar ons toe voor een fles!

 

4 mei – In de wei.

In de wei heeft Joline goed voedsel, hopelijk geeft ze dan ook weer steeds meer melk!

Het is echt een wonder dat we het kalf hebben gevonden en dat het zo is opgeknapt, het springt door de wei!

 

Kalfjes bij het Veerse Meer

Er zijn heel veel kalfjes geboren bij het Veerse Meer, wel 15! De geboortes zijn voorspoedig gegaan en met de kalfjes gaat het goed! Je ziet ze vaak in groepjes met elkaar rennen! We hebben gisteren een fotoreportage gemaakt, zodat u mee kunt genieten!

Update maatregelen ivm corona virus

Beste klanten,

U bent ook nu van harte welkom bij onze vleeswinkel!

Gezien de omstandigheden rond het Corona-virus zijn we voor uw en onze gezondheid tot de volgende veiligheids-maatregelen gekomen:

  • Als u naar onze winkel komt, vragen wij u door de beperkte ruimte buiten te wachten.
  • We hebben een plexiglas-scherm boven de toonbank!
  • Blijf a.u.b. achter de buiten-toonbank, wij zetten uw bestelling dan voor u klaar  in een plastic zak in een bak op de toon bank, daarna kunt u de zak met vlees uit de bak nemen.
  • U kunt uw bestelling aan ons vertellen en wij maken die voor u klaar, we vragen u niet zelf produkten uit onze diepvries te pakken.
  • Houdt 1.5 meter afstand tot elkaar.
  • We vragen u met uw telefoon te betalen of per pin. Wij hebben liever niet dat u contant betaalt.
  • Er staat desinfectie-middel bij ons pinapparaat.
  • We vragen u om nog niet in onze stal te komen, maar als u de dijk opgaat bij onze boerderij kunt u links kalf Yvonne zien met haar moeder en rechts 2 Hereford-koeien met een kalfje van ruim een week oud: Yaco. En achter onze stal in de wei kunt u onze stieren zien lopen!
  • Als u verkoudheidsklachten hebt, willen wij u vragen niet zelf te komen. Als u niemand hebt om het vlees voor u te halen, kunt u ons bellen, zodat we het komen bezorgen. Graag bellen voor vrijdag indien mogelijk.

Bij de verse verkoop uit de koelcel  hebben we de volgende aanvullende maatregelen genomen:

  • U bent vrijdag welkom vanaf 14 tot 18 uur i.p.v. vanaf 15 tot 18 uur, komt u a.u.b. verspreid, zodat er een minder grote groep mensen tegelijk aanwezig is. Zaterdag bent u welkom van 9:30 tot 12 uur.
  • We hebben ook hier een plexiglas-scherm boven de toonbank!
  • Blijf a.u.b. achter  de toonbank, wij zetten uw bestelling dan voor u klaar  in een plastic zak in een bak op de toon bank, daarna kunt u de zak met vlees uit de bak nemen. We vragen u niet zelf de produkten uit de koelcel te halen.
  • Als u nog niet besteld hebt, geef dan a.u.b. door wat u wilt hebben en wij pakken dit voor u.
  • Als u naast uw bestelling nog wat extra bij wilt kopen kan dat natuurlijk ook.

Bij het bezorgen gaan we als volgt te werk:

  • We sturen u de dag ervoor een mail met ongeveer de bezorgtijd.
  • Wilt u van te voren een krat of wasmand op de stoep bij de voordeur zetten? Wij zetten daarin de zak met uw bestelling en bellen bij u aan om te zeggen dat uw vlees klaarstaat.
  • We vragen u vooraf over de bank te betalen en zullen u enkele dagen voor de levering een factuur sturen. Het zou fijn zijn als u dat voor donderdag kunt doen.
  • We houden 1.5 meter afstand.

Als u hier vragen over hebt, kunt u deze per mail aan ons stellen, via .

We hopen zo samen in vertrouwen op onze God en op elkaar voor u puur natuurlijk Herefordvlees te leveren en ook mee te werken om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken.

 

Vers vlees: op donderdag 7 en vrijdag 8 mei/ donderdag 28 en vrijdag 29 mei / vrijdag 12 en zaterdag 13 juni

Op DV  donderdag 7 en vrijdag 8 mei / donderdag 28 en vrijdag 29 mei /  vrijdag 12 en zaterdag 13 juni kunnen we u weer vers vlees leveren, u kunt dit in onze webshop bestellen per portie vlees of per pakket van 5, 10 of 20 kg. Als u er vragen over hebt, bel ons gerust op: 0113-613341 of stuur een mailtje naar .

Openingstijden:

  • donderdag 7 mei: 14 – 18 uur.
  • vrijdag 8 mei: 14 – 18 uur.
  • zaterdag 9 mei: 9:30 – 12 uur (uit diepvries).
  • donderdag 28 mei: 14 – 18 uur.
  • vrijdag 29 mei: 14 – 18 uur,
  • zaterdag 30 mei: 9:30 – 12 uur (uit diepvries).
  • vrijdag 12 juni: 14 – 18 uur,
  • zaterdag 13 juni: 9:30 – 12 uur.

Op de overige vrijdagen van 15 – 18 uur en op de zaterdagen van 9:30 – 12 uur bent u van harte welkom voor vlees per porties uit onze diepvries.