Categorie archief: Nieuws

Volop voorraad en rookworsten.

We hebben weer volop voorraad in onze winkel in de diepvries.

Vers vlees kunnen we u leveren op:

  • vrijdag 27 en zaterdag 28 november.
  • vrijdag 11 en zaterdag 12 december
  • vrijdag 18 en zaterdag 19 december.

Vanaf vrijdag 20 november hebben we ook weer onze rookworsten!

Vrijdag 6 en zaterdag 7 november: nog enkele soorten in voorraad, 13 november weer nieuwe voorraad!

Omdat er afgelopen weken zoveel vlees besteld is en er zoveel klanten in onze winkel kwamen is de voorraad erg hard geslonken.

We hebben van de volgende soorten nog voldoende in voorraad;

  • hamburgers
  • saucijzen
  • schenkel
  • soepbeentjes
  • mergpijpjes
  • lever
  • 2 bavettes

Met een lekkere pan (maaltijd)soep en onze heerlijke hamburgers en saucijzen kunt u  vast wel een week overbruggen.

Alle andere soorten zijn helaas op, als u die wilt hebben adviseren we u een week te wachten en vrijdag 13 of zaterdag 14 november naar onze winkel te komen of van te voren te bestellen via onze website!

Vers vlees iedere 2 weken!

Omdat we zoveel bestellingen krijgen en omdat er steeds meer mensen onze vleeswinkel weten te vinden leveren we dit najaar iedere 2 weken vers vlees en de andere weken leveren we uit onze diepvries.

De datums dat we vers vlees leveren zijn:

  • vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober
  • vrijdag 13 en zaterdag 14 november
  • vrijdag 27 en zaterdag 28 november
  • vrijdag 11 en zaterdag 12 december
  • vrijdag 18 en zaterdag 19 december

Net voor de feestdagen leveren we dus nog een keer extra, alles bij leven en welzijn.

Update Corona-maatregelen

Beste klanten,

U bent ook nu van harte welkom bij onze vleeswinkel!

Gezien de omstandigheden rond het Corona-virus zijn we voor uw en onze gezondheid tot de volgende veiligheids-maatregelen gekomen:

  • In onze winkel hebben we ruimte voor 1 klant. Als u samen komt mag u natuurlijk allebei binnen komen. U kunt buiten wachten of bij regen/ slecht weer in de ruimte naast de winkel.
  • Houdt 1.5 meter afstand tot elkaar.
  • We vinden het fijn als u een mondkapje draagt.
  • We hebben een plexiglas-scherm boven de toonbank/diepvriezer!
  • We vragen u per pin te betalen. Wij hebben liever niet dat u contant betaalt.
  • Er staat desinfectie-middel bij ons pinapparaat.
  • We vragen u om nog niet in onze stal te komen, maar als u de dijk opgaat bij onze boerderij kunt u rechts 2 Hereford-koeien met een kalf zien. En achter onze stal in de wei kunt u onze stieren zien lopen!
  • Als u klachten hebt die op corona kunnen wijzen of contact hebt gehad met iemand met corona, willen wij u vragen niet zelf te komen. Als u niemand hebt om het vlees voor u te halen, kunt u ons bellen, zodat we het komen bezorgen. Graag bellen voor vrijdag indien mogelijk.

Bij de verse verkoop uit de koelcel  hebben we nog de volgende aanvullende maatregelen genomen:

  • We hebben ook hier een plexiglas-scherm boven de toonbank!
  • Blijf a.u.b. achter  de toonbank, wij zetten uw bestelling dan voor u klaar  in een plastic zak in een bak op de toon bank, daarna kunt u de zak met vlees uit de bak nemen. We vragen u niet zelf de produkten uit de koelcel te halen.
  • Als u nog niet besteld hebt, geef dan a.u.b. door wat u wilt hebben en wij pakken dit voor u.
  • Als u naast uw bestelling nog wat extra bij wilt kopen kan dat natuurlijk ook.

Bij het bezorgen gaan we als volgt te werk:

  • We sturen u de dag ervoor een mail met ongeveer de bezorgtijd.
  • Wilt u van te voren een krat of wasmand op de stoep bij de voordeur zetten? Wij zetten daarin de zak met uw bestelling en bellen bij u aan om te zeggen dat uw vlees klaarstaat.
  • We vragen u vooraf over de bank te betalen en zullen u enkele dagen voor de levering een factuur sturen. Het zou fijn zijn als u dat voor donderdag kunt doen.
  • We houden 1.5 meter afstand.

Als u hier vragen over hebt, kunt u deze per mail aan ons stellen, via .

We hopen zo samen in vertrouwen op onze God en op elkaar voor u puur natuurlijk Herefordvlees te leveren en ook mee te werken om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken.

 

Vanaf vrijdag 23 oktober weer verkrijgbaar: Hereford Rookworsten.

Onze ambachtelijke slager gaat ze weer voor u maken: onze unieke puur natuurlijke Hereford Rookworsten!

Vorig jaar waren ze een groot succes.

Onze Hereford-rookworst bestaat uit puur Hereford gehakt met puur natuurlijke kruiden en wordt gemaakt door onze ambachtelijke slager: een unieke rookworst zonder kunstmatige stoffen.

We hebben de rookworst in de koeling op voorraad, dus u kunt hem op vrijdag en zaterdag komen halen in onze winkel.

Dit zijn de kruiden in de rookworst:

  • basilicum
  • anijs
  • fenegriek
  • kruidnagel
  • laurier
  • lavas wortel
  • majoraan
  • nootmuskaat
  • piment
  • tijm
  • spaanse peper
  • zeezout

Heerlijk in stamppotten, in erwtensoep of andere stevige soepen of gewoon op de boterham.

Bereiding; ongeveer een kwartier in heet, niet kokend, water laten staan, verpakking verwijderen en de rookworst is klaar om te eten. De rookworst is na onze bereiding 3 weken houdbaar in de koelkast en u kunt hem ook invriezen.

 

Vers vlees op vrijdag 16 / zaterdag 17 en op vrijdag 30 / zaterdag 31 oktober.

Na 3 weken achter elkaar geslacht te hebben hebben we nu weer voldoende voorraad van alle soorten in onze diepvries in onze vleeswinkel. U bent van harte welkom op elke vrijdag van 14 – 18 uur en elke zaterdag van 9:30 – 12 uur.

Vers vlees in pakketten of los per portie kunt u bestellen voor vrijdag 16 / zaterdag 17 oktober en voor vrijdag 30 / zaterdag 31 oktober.

 

Tijd voor Hereford-soep, reclame: Mergpijpjes.

Nu het buiten weer frisser wordt, krijgen we weer zin in een heerlijke pan soep,

We hebben de mergpijpjes in de diepvries in de reclame gedaan, voor € 2.00 per kg!

Recept Hereford-groentensoep:

  • Zet een schenkel / soepbeenje of soepvlees en een mergpijpje zachtjes op in ruim water en laat het lang sudderen, gerust 4 uur of meer tot wel 24-48 uur. Doe er tegelijk wat zout bij en een kruidenzakje voor soep of verse/ gedroogde kruiden. Hoe langer u de botten op laat staan hoe meer het kraakbeen verandert in gelatine, deze stof is heel gezond, het legt een beschermlaagje in de darmen aan.
  • Voeg daarna groenten toe: bleekselderij, wortel, prei, bloemkoolroosjes en wat u lekker vindt. Laat dit een half uurtje zachtjes mee koken.
  • Voeg ook 1 à 2 Zonnatura bouillontabletjes toe. ( zonder toegevoegde smaakversterkers! )
  • Voeg het laatste kwartier nog bladselderij en gehaktballetje toe ( gemaakt met peper en zout)
  • Voeg de laatste 5 minuten nog vermicelli toe.

Eet smakelijk!

Vers vlees op do. 27 / vr. 28 augustus en vr. 4 / za. 5 september en vr. 11 / za. 12 september!

Goed nieuws: Vanaf as donderdag 27 augustus DV hebben we weer van alle soorten voldoende vlees in voorraad. Omdat er zoveel bestellingen binnen zijn gekomen leveren we 3 weken achter elkaar vers vlees: 27 en 28 augustus en 4 en 5 september en 11 en 12 september! U kunt voor alle datums los vlees bestellen en voor de datums in september pakketten. En u kunt ook gewoon langskomen!

We hebben onze winkel nu ook voor het najaar corona-proof gemaakt, u kunt gewoon weer binnen staan en zelf uw vlees uitzoeken!

Let op: de verse vlees-verkoop doen we vanuit de schuur omdat we daar een grote koelcel hebben. Als u op ons erf komt ziet u vanzelf waar u moet zijn! Van harte welkom!

 

Vers vlees op vrijdag 31 juli / zaterdag 1 augustus en op donderdag 27 / vrijdag 28 augustus.

U kunt weer vers vlees bestellen, zowel per portie als per pakket voor vrijdag 31 juli / zaterdag 1 augustus en voor donderdag 27 / vrijdag 28 augustus.

In de diepvries hebben we weer alle soorten voorradig, u bent elke vrijdag welkom van 14  – 18 uur en elke zaterdag van 9:30 – 12 uur! Als u dat wilt kunnen we u ook een pakket van 5, 10 of 20 kg uit de diepvries leveren.

Vogels tellen.

Wij hebben op verschillende dijken een natuurbeheersovereenkomst met Poldernatuur, dat betekent dat we aan verschillende voorwaarden moeten voldoen om recht te hebben op subsidie. De veebezetting moet oa niet hoger zijn dan 1.5 koe per hectare. Voorwaarde is ook dat we elk jaar 3 keer een vogeltelling doen. Aan de hand van de resultaten wordt bepaald of ons natuurbeheer resultaten oplevert. Er zijn in Zuid-Beveland 4 vogelsoorten die heel schaars zijn en die als doelsoorten aangemerkt zijn, dus het is spannend of we die zullen zien op onze weiden. Dit zijn de Patrijs, Graspieper, Gele Kwikstaart en Veldleeuwerik. Woensdagochtend mocht ik met de vogelteller mee, ik moest wel om half 5 ’s ochtends aanwezig zijn…..maar dat was het meer dan waard! Wat is de schepping mooi zo vroeg in de ochtend, wat hoor je de volels prachtig zingen. We zagen een paartje gele kwikstaarten, een paar graspiepers en verder andere vogels die best zeldzaam zijn; de kneu en de Roodborsttapuit. Verder zagen we 2 Reeën en een vos. We kwamen ook de kudde Hereford-stieren tegen: